Interview with Shilpa Pitroda, author of Book ‘An optional Love’

  • 0

Interview with Shilpa Pitroda, author of Book ‘An optional Love’

 

1-Can you please introduce yourself to the world of literature?

Ans- Shilpa means imaginative art. I am a columnist and Author.  Also founder of an organisation called FADES. I am from a small mines area called Noamundi, Jharkhand.

2-When did you start writing?

Ans- Since college days; I have always been a reader but had never thought of writing until I won few writing competitions which boosted my confidence. I started with writing articles and short stories for various publications and got appreciated too.

3-When you published first?

Ans-My debut novel was “An optional love” which released on 1st January 2017.

4-Describe yourself in day to day life?

Ans- I am very simple yet moody person. My days go by attenning inspiration and nights with ink and paper.

5-What are your hobbies apart from writing?

Ans-Hobbies, I am into social work. Cooking calms me. Nature stirs my soul. I love reading. I am a big bollywood junkie. Also I like to sit alone and observe everything around.

6-Tell us more about your book?

Ans- “An Optional Love” is a real life simple love story. It’s about girl who had wished her first love to be her last but unfortunately she got shattered when she found her partner cheating on her. A journey which shows how one has to bear all those pain all alone and overcome it &  still live life.

My second book is “Grievances of Life” is a short story that is an amalgamation of little bit of romance, family love and an excessive amount of emotions. The book highlights the stories of three characters- Aahil, Dhyey and Mithil. Aahil breaks entirely when he loses his father forever and falls in the trap of regret when his mother reveals the darkest secret of his life. Dhyey killed his own girlfriend when he figures out that she has cheated on him that too for a man who is very close to him. Mithil felt broken the day he lost his girlfriend Afreen forever.

7-How do you manage your writing time?

Ans- Management never a virtue of an artist. It makes me think hard about my routine everyday.

8-What do you think of modern day relationships?

Ans-These days relationships are about control and lust. I fear what hunger one carries. I believe in freedom that too to end.

9-What do you think about cheating in relationships?

Ans-  It’s like Rape. With a personal experience I can say that’s the worst people can do with the person who loved them with everything one could have. Stay loyal people. Lies, excuses, cheat and betrayal don’t only hurt current state of mind but deletes the ability to trust someone further forever…cheating is some worse than the word disgusting. I feel breakups are easy to deal but being cheated on is really taught to deal.

10-How important physical intimacy is in a relationship?

Ans- Intimacy is something everyone desires. Speak it or not. Without it frustation grows. Get in bed more often. Spice up things.

11-What according to you are best marketing strategies for a young writer?

Ans- Get on to know people. More you have around more you have to market. Be like water…. Go with its properties. And don’t do just for fame but for contributing literary world too.

12-Which is more important to you Content or marketing?

Ans- I feel content. It’s all about grey matter.

13-Your favorite writer and why?

Ans- Frankly my list is long. Every writer has their own style of writing and creative ideas which impresses me.  And I respect them all. If I had to pick names then it will be surely Paulo Coelho and Ruskin Bond.

14-What are your upcoming projects?

Ans-  Well I am coming up with two projects. I am planning to release second edition of my first book An Optional Love. And by the year end I will be releasing another tittle (will announce the name soon) its a spicy pschyological thriller, one of my favourite genre to read. I am sure people are gonna love it.

15-Any tips to the upcoming young generation.

Ans – Read and read. Knowledge is the future of humanity.

To upcoming writer’s- focus and edit like your life depends on it.

16-Can you tell us more about FADES?

Ans- FADES – Fighting against depression and enlightening soul. Our mission is to prevent, spread awareness, articulate and be a helping hand to people who cannot cope up with their life.

We provide free counselling and are available 24*7.We want to eliminate the mental-illness taboos from the Indian society so that more and more people come forward and talk. This way, someone’s life could be saved

17-What made you start this organization?

Ans -After surviving from depression, which almost gulped everything, I stood for. I feel that if a certain incident could make me feel that way then there are numerous people in India, who are feeling like I did and craving for help from inside.

With this initiative, I am looking forward to bring out a change in the society and change the statistical data of India, which tells that India has highest number of depressed people in the world. I feel when someone dies then death does not only take the life from the victim but from the around as well. As our motto “Let’s fight depression together for we are the same”

18-Describe yourself in one sentence.

Ans- A blue soul with a black heart

Thank you Shilpa for such a honest answers. I will you all the success. I want your organization really helps many more souls around the world.

If you are looking for an author interview, please drop me a mail at prabhu@prabhuprasad.in

 

 

Facebook Comments
Share this article with your friends..!!!